Io’s mai no-name

Știți cum sunt adolescenții/semi-adulții ăia mega-populari, multe like-uri pe facebook, mulți urmăritori pe instagram, mii de aprecieri per poză & shit – doar pentru că fac poze mișto/au haine mișto/prezintă tendințele în feșăn în prezent (și mai pot găsi enșpe mii de motive)? Cel mai relevant – pentru că ARATĂ BINE.

Bă, clar nu eu. 

Mereu am avut impresia că tinerii-de-bani-gata, cum ne place să-i numim, sunt niște superficiali crescuți în puf (bine, poate unii chiar or fi), născuți în crema societății și cu dressing de popularitate, care nu vor face mare lucru cu viețile lor pentru că nu le pasă și nu e nevoie să lupte pentru ceea ce își doresc. Productivitatea se măsoară în numărul de like-uri și ,,fani” pe care îi au fiecare (eu nu voi înțelege vreodată DE CE).

Pe parcursul timpului am avut ocazia să cunosc câțiva copilași de oameni bogați mega-populari în social-media și mi-am dat seama că nu sunt o cauză pierdută și unii chiar gândesc, au aspirații, se implică în tot felul de proiecte pentru dezvoltarea lor personală și vor să ,,își facă și ei un rost” chiar dacă mami și tati îi îmbracă în bani pe toate părțile. LUCRU CARE MI SE PARE ABSOLUT MINUNAT. Să îți educi copilul – învățat să aibă absolut tot ce își poate dori – să știe ce înseamnă să muncești pentru lucrurile alea, mie, cel puțin, mi se pare un lucru absolut divin.

But let’s go back to where it started >

Nu am putut vreodată să înțeleg cum funcționează popularitatea, de ce oamenii simt nevoia să ofere aprecieri în mediul online cuiva doar pentru că arată bine/are bani/are chestii pe care eu nu pot să mi le permit vreodată. Așa se construiesc brand-urile personale, e pur marketing. Nu te ajută pe tine ca ființă banală, cu statut mediu sau mediocru să crești, să te dezvolți sau să faci ceva cu viața ta dacă îți setezi ca și obiectiv ,,Vreau să fiu ca x popular/frumos/etc.” Prietene, despre ce vorbim aici? Treci și muncește fmm. 

Mereu am considerat că există 3 tipuri de oameni. Ăia care n-au avut norocul să le cadă din cer de-a gata lucruri și își rup oasele încercând să le obțină (viața nu le surâde prea mult; I can relate). Ăia care au avut norocul să le cadă tot din cer și sunt limitați la a se bucura de lucrurile materiale și lasă că munca e pentru ăia de jos (a.k.a ăia menționați mai devreme) și undeva, prin ceața dintre blocuri, mai sunt ăia care au și bani și mai și muncesc (foarte puțini, să ne calmăm că nu e chiar așa).

Și acum vin cu replica mea absolut adorabilă pe care colega ea de cameră iubește să o audă atunci când o cuprinde disperarea sau mă cuprinde pe mine: WHY YOU HAVE TO BE LIKE THIS?

Nu am nicio problemă cu oamenii populari and shit pentru că sărmanii se chinuie să își mențină o anumită imagine (adică nu pot boschetări ca mine intrând într-un restaurant mega-full în pijamale și papuci de casă, cu 100 de oameni holbându-se contrariați la mine când afară erau 10 grade, fără să îmi pese de demnitatea pe care oricum n-o mai am după ce am fost, în prealabil, în pijamale și-n Carrefour #funfact).

Ce încerc eu să spun este că în ziua de astăzi ne bazăm atât de mult pe imaginea noastră încât am uitat complet de lucrurile care chiar sunt importante:

  • țeluri
  • lucrurile mărunte – cum ar fi momentul ăla în care alergi la mentrou și ți se închid ușile în față și șoferul e mega drăguț și le deschide din nou doar ca să urci și de-asta nu mai întârzii la facultate!
  • frumusețea naturală – că pe vremuri când nu erau 100 de mii de filtre de snapchat și instagram (rușine mie, băga-mi-aș capul sub pământ ca un struț pentru că și eu folosesc instagram-ul, recunosc, nu caut scuze – îmi place că îl folosesc pe post de album foto virtual și pentru story-urile amuzante pe care le fac când mai am timp și chef cu versuri din manele pe fundal cu peisaj sau ceva mega-romantic) șiii
  • când oamenii nu descoperiseră photoshop-ul nu avea nimeni problema asta cu ,,oh, doamne, ce groaznic arăt”, oameni apreciau mai mult aspectul celorlalți din simplul fapt că nu erau priviți ca și obiecte (și când te gândești că prostituția/video-chat/whateverthefuck sunt privite foarte urât pentru că tratează femeile ca pe niște obiecte. Și modelling-ul/social-media-VIP și tot ce ține de imagine face același lucru și din toate se câștigă bani, toate te trateaza ca pe un obiect și mie, personal, mi se pare absolut oribil. 

 

Nu am acceptat niciodată să fiu tratată ca și cum aș fi un bun material. Nu am primit niciodată chestii de-a gata pentru că sunt frumoasă, arăt bine, te-aș **** sau mai știu eu ce (nu e cazul meu oricum, hai să ne calmăm, când Dumnezeu a împărțit între mine și verii mei frumusețea la mine n-a mai rămas că-s cea mai mică. Cât să fie și gene dominante în neam, că doar nu suntem la piață) și am trăit destul de bine 21 de ani. Nu mi-am setat niciodată #lifegoals stupide gen vreau să fiu populară bazându-mă pe imagine – dar mi-am dorit mereu ca oamenii să cunoască și să aprecieze munca mea, nu persoana din spatele ei. Cred cu tărie că dacă oamenii și-ar găsi un astfel de scop în viață lumea ar fi un loc mai bun. Oamenii ar fi apreciați pentru munca lor și la adevărata lor valoare, și nu – ești urâtă, ce contează că ești un geniu, get the fuck out, zi merci că nu te și scuip.

Societatea noastră se hrănește din ego-uri mult prea mari, din influența puterii pe care o are social-media, din temerile, fricile și complexele proprii, din stima de sine scăzută și slăbiciuni. Tu, singur, ai datoria de a te lupta cu ele pentru a deveni cineva – și nu cineva în sensul de să apari la știrile de la ora 5 sau pe redtube – scuze, voiam să zic Youtube dar god dammit autocorrect (#thepuns) – ci mă refer CINEVA, o persoană realistă care își valorifică potențialul și încearcă să facă lumea asta un loc mai -acceptabil – în care să trăiești.

O să-l las mai jos pe omul pe care îl admir enorm – pentru că este foarte sugestivă imaginea.

ggdg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s